Εύκολες συνταγές

Συνταγή τραγανής πίτσας με κορν φλάουρ

Συνταγή τραγανής πίτσας με κορν φλάουρ

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία με αυτήν την τραγανή πίτσα με κορν φλάουρ. Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτσα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, ενσωματώνοντας κορν φλάουρ στην κρούστα, με αποτέλεσμα μια όμορφα τραγανή υφή που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Ο συνδυασμός των γεύσεων από τις επικαλύψεις και τη μοναδική κρούστα δημιουργεί μια λαχταριστή συμφωνία γεύσης που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της πίτσας. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι, είτε απολαμβάνετε μια ζεστή βραδιά είτε απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αυτή η συνταγή για πίτσα είναι βέβαιο ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμη πίτσας
Γλυκά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
Τυρί μοτσαρέλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φέτες πεπερόνι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Πιπεριές σε φέτες

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Κρεμμύδια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη τραγανή πίτσα με κορν φλάουρ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Κλάστης
  • Ταψί ή πέτρα πίτσας
  • Φούρνος

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Ζεστό νερό
  • Ενεργή ξηρή μαγιά
  • Ζάχαρη
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Τυρί μοτσαρέλα
  • Φέτες πεπερόνι
  • Πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • Κρεμμύδια σε φέτες
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ντοματίνια

Προετοιμασία

Ζύμη πίτσας:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη δραστική ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
3. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
5. Τοποθετήστε τη ζύμη ξανά στον κάδο του μίξερ, καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 475°F (245°C).
2. Χτυπάμε την φουσκωμένη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε κάθε κομμάτι στο πάχος που επιθυμείτε.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ρολό σε ταψί ή πέτρα πίτσας.
5. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα για την κόρα.
6. Ρίξτε τυρί μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα.
7. Τακτοποιήστε τα γαρνιτούρα που προτιμάτε, όπως πεπερόνι, πιπεριές, κρεμμύδια, φύλλα βασιλικού και ντοματίνια.
8. Ψήνετε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα.
9. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής τραγανής πίτσας με κορν φλάουρ είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει 1 ώρα για να φουσκώσει η ζύμη και περίπου 20 λεπτά για τη διαδικασία συναρμολόγησης και ψησίματος. Ενώ ο χρόνος που φουσκώνει επιτρέπει στη ζύμη να αναπτύξει τη γεύση και την υφή της, ο πραγματικός χρόνος που απαιτείται για τα χέρια είναι σχετικά σύντομος, καθιστώντας την μια βολική συνταγή τόσο για πολυάσχολες νύχτες όσο και για χαλαρές συνεδρίες μαγειρικής το Σαββατοκύριακο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον τραγανότητα, μπορείτε να προθερμάνετε το ταψί ή το κουκούτσι της πίτσας στο φούρνο πριν μεταφέρετε την τυλιχτή ζύμη σε αυτό.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις για να ταιριάξετε με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε μαγειρεμένο κοτόπουλο, μανιτάρια, ελιές ή άλλα συστατικά που συμπληρώνουν τις γεύσεις της πίτσας.
– Για να μην κολλήσει η ζύμη, φροντίστε να αλευρώσετε ελαφρά την επιφάνεια και τον πλάστη σας.
– Για πιο έντονη γεύση καλαμποκιού, μπορείτε να αντικαταστήσετε μια μερίδα από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με επιπλέον κορν φλάουρ. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την υφή της κρούστας.
– Αν προτιμάτε πιο λεπτή κρούστα, ανοίξτε τη ζύμη σε πιο λεπτό πάχος πριν προσθέσετε τις επικαλύψεις. Εναλλακτικά, αν σας αρέσει πιο χοντρή κρούστα, αφήστε τη ζύμη λίγο πιο πηχτή και προσαρμόστε ανάλογα τον χρόνο ψησίματος.
– Μην υπερφορτώνετε την πίτσα με επικαλύψεις για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και τραγανή κρούστα. Απλώστε ομοιόμορφα τις επικαλύψεις και αφήστε λίγο χώρο γύρω από τις άκρες για να φουσκώσει και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Το μαγείρεμα της τραγανής πίτσας με κορν φλάουρ απαιτεί θερμοκρασία ζεστού φούρνου 475°F (245°C). Αυτή η υψηλή θερμότητα βοηθά στη δημιουργία της επιθυμητής τραγανής υφής ενώ λιώνει το τυρί και μαγειρεύει τα γαρνιτούρα στην τελειότητα. Παρακολουθήστε προσεκτικά την πίτσα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος για να μην καεί. Μόλις η κρούστα ροδίσει και το τυρί έχει λιώσει και αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, είναι έτοιμο να το βγάλουμε από τον φούρνο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχιά
Υδατάνθρακες
Ίνα

320
12g
10 g
45 g
3g

Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε την τραγανή πίτσα με κορν φλάουρ, μπορείτε να την παρουσιάσετε σε ξύλινο ξύλο κοπής ή πέτρα πίτσας για μια αυθεντική πινελιά. Κόβουμε την πίτσα σε φέτες και τη σερβίρουμε ζεστή. Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για πρόσθετη φρεσκάδα και άρωμα.

Όσο για τις πλευρικές εναλλακτικές, μια απλή πράσινη σαλάτα με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ βινεγκρέτ μπορεί να είναι ένα δροσιστικό συνοδευτικό για να εξισορροπήσει τον πλούτο της πίτσας. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε μια ποικιλία από σάλτσες ντιπ, όπως σάλτσα μαρινάρας ή σκόρδο aioli για πρόσθετες επιλογές γεύσης. Το σκορδόψωμο ή τα κριτσίνια δημιουργούν επίσης νόστιμες επιλογές, επιτρέποντας στους καλεσμένους σας να απολαμβάνουν διαφορετικές υφές και γεύσεις μαζί με την πίτσα τους.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας έχει απομείνει πίτσα, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τη σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε την πίτσα στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Όταν είναι έτοιμο να το απολαύσετε, μπορείτε να το ξαναζεστάνετε στο φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να διατηρήσετε την τραγανή υφή του.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καταψύξετε την πίτσα τυλίγοντας μεμονωμένες φέτες σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας τις σε μια σακούλα ή δοχείο που ασφαλίζει για την κατάψυξη. Η κατεψυγμένη πίτσα μπορεί να διατηρηθεί έως και 2-3 μήνες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς τοποθετήστε τις κατεψυγμένες φέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 375°F (190°C) για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για τραγανή πίτσα με κορν φλάουρ προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία:

  1. Κορν φλάουρ: Το κορν φλάουρ είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση της κανονικότητας του εντέρου. Περιέχει επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β6, σίδηρο και μαγνήσιο.

  2. Σάλτσα ντομάτας: Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών Α και C.

  3. Τυρί μοτσαρέλα: Το τυρί μοτσαρέλα παρέχει καλή ποσότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου, απαραίτητα για τη διατήρηση υγιών οστών και μυών. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι σημαντική για τη λειτουργία των νεύρων.

  4. Πιπεριές: Οι πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνες C και A, αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία των ματιών. Προσθέτουν επίσης μια έκρηξη χρώματος και γεύσης στην πίτσα.

  5. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και διαιτητικών ινών.

  6. Φύλλα βασιλικού: Τα φύλλα βασιλικού είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, βιταμίνες Α και Κ και αντιοξειδωτικά. Έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

  7. Ντοματίνια: Τα ντοματίνια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Παρέχουν επίσης καλή ποσότητα λυκοπενίου, προάγοντας την υγεία της καρδιάς.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η τραγανή πίτσα με κορν φλάουρ, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κρούτα πίτσας χωρίς γλουτένη: Για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί εναλλακτικά αλεύρια σε

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button