Συνταγές για μπισκότα

Μασάλα κοτόπουλου-τυλιγμένα μαλακά βραστά αυγά (ινδικό σκωτσέζικο αυγό)

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε την απολαυστική συγχώνευση γεύσεων με αυτό το δελεαστικό πιάτο, τα «Μαλακά βραστά αυγά τυλιγμένα με μασάλα κοτόπουλου», γνωστό και ως ινδικό σκωτσέζικο αυγό. 🍹Αυτή η συνταγή οδηγεί το κλασικό σκωτσέζικο αυγό σε νέα ύψη, εμποτίζοντάς το με αρωματικά ινδικά μπαχαρικά και μια τρυφερή επικάλυψη μασάλα κοτόπουλου. 🍛Με κάθε μπουκιά, θα βιώσετε μια έκρηξη από αλμυρές υφές και έναν αρμονικό συνδυασμό μπαχαρικών που θα μεταφέρει τους γευστικούς σας κάλυκες σε ένα εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι.

Το πιάτο συνδυάζει τον πλούτο των μαλακών αυγών με τη χυμώδη γοητεία του αλεσμένου κοτόπουλου με καρυκεύματα, με αποτέλεσμα ένα απολαυστικό πάντρεμα γεύσεων και υφών. 🍼Το εξωτερικό στρώμα του αυγού Σκωτίας αποτελείται από ένα καλά καρυκευμένο μείγμα μασάλα κοτόπουλου, παρέχοντας μια τραγανή και γευστική επικάλυψη που περικλείει την απαλότητα των βρασμένων αυγών μέσα. 🥂Είναι ένα τέλειο ορεκτικό ή σνακ που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή να το συνοδεύσετε με τσάτνεϊ, σάλτσες ή τουρσιά για πρόσθετο ζινγκ.

Συστατικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, για γεύση
  • Λάδι, για τηγάνισμα

Προετοιμασία

  • Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. 🥗Φέρτε το νερό να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα αυγά να σιγοβράσουν για 4 λεπτά. 🍾Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε τα αυγά σε παγόλουτρο για 5 λεπτά για να κρυώσουν.
  • Χτυπήστε απαλά κάθε βρασμένο αυγό σε μια σκληρή επιφάνεια για να σπάσει το κέλυφος και, στη συνέχεια, ξεκολλήστε προσεκτικά το κέλυφος, διασφαλίζοντας ότι τα αυγά παραμένουν ανέπαφα.
  • Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το κιμά κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάστα τζίντζερ, το garam masala, το κύμινο σε σκόνη, τη σκόνη κόλιανδρου, τον κουρκουμά σε σκόνη, τον φρέσκο ​​κόλιανδρο και το αλάτι. 🍜Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  • Χωρίστε το μείγμα κοτόπουλου σε έξι ίσες μερίδες.
  • Πάρτε μια μερίδα από το μείγμα κοτόπουλου και ισιώστε το στην παλάμη σας. 🍍Τοποθετήστε ένα καθαρισμένο βραστό αυγό στο κέντρο και τυλίξτε προσεκτικά το μείγμα του κοτόπουλου γύρω από το αυγό, φροντίζοντας να είναι πλήρως καλυμμένο.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα αυγών και κοτόπουλου.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε απαλά τα τυλιγμένα αυγά στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περιστρέφοντάς τα περιστασιακά για ομοιόμορφο ψήσιμο. 🥛Αυτό θα διαρκέσει περίπου 8-10 λεπτά.
  • Βγάζετε τα σκωτσέζικα αυγά από το λάδι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  • Σερβίρετε τα μαλακά αυγά τυλιγμένα με κοτόπουλο μασάλα ζεστά, είτε ως ορεκτικό είτε ως σνακ, και απολαμβάνετε την έκρηξη των γεύσεων με κάθε μπουκιά!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με μαλακά αυγά με τυλιγμένο μασάλα κοτόπουλου είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του βρασμού και της ψύξης των αυγών, καθώς και της διαδικασίας τυλίγματος και τηγανίσματος. 🍼Είναι ένα σχετικά γρήγορο πιάτο, ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που λαχταράτε μια γευστική και χορταστική απόλαυση χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην κουζίνα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των αυγών και τη συγκεκριμένη μάρκα των συστατικών που χρησιμοποιούνται. 🍦Οι ακόλουθες τιμές είναι κατά προσέγγιση:

  • Θερμίδες: 320
  • Πρωτεΐνη: 26 g
  • Λιπαρά: 21 g
  • Υδατάνθρακες: 6g
  • Ίνες: 1g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τα μαλακά αυγά τυλιγμένα με μασάλα κοτόπουλου, μπορείτε να τα παρουσιάσετε σε μια πιατέλα με φρέσκα κλωνάρια κόλιανδρου ως γαρνιτούρα για μια πρόσθετη πινελιά ζωντάνιας. 🥩Μπορούν να σερβιριστούν ως έχουν, αφήνοντας τη χρυσοκαφέ κρούστα να λάμψει ή μπορείτε να τα κόψετε στη μέση για να αποκαλύψετε τον μαλακό κρόκο του αυγού που βρίσκεται μέσα στην αρωματική επικάλυψη μασάλα κοτόπουλου.

Για ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα ινδικά σκωτσέζικα αυγά με μια πλευρά από τσάτνεϊ μέντας, τσάτνεϋ ταμαρίνδου ή κέτσαπ ντομάτας για βουτιά. 🍨Αυτά τα καρυκεύματα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση με τις πικάντικες γεύσεις των αυγών και προσθέτουν μια επιπλέον στρώση γεύσης και γλυκύτητας. 🍰Επιπλέον, μια φρέσκια σαλάτα με αγγούρι, ντομάτες και κρεμμύδια μπορεί να συμπληρώσει τον πλούτο του πιάτου, παρέχοντας ένα δροσιστικό και τραγανό συνοδευτικό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε περισσέψει μαλακά αυγά τυλιγμένα με μασάλα κοτόπουλου, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. 🍉Όταν ξαναζεσταίνετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φούρνο ή φρυγανιέρα για να διατηρήσετε την τραγανή υφή της κρούστας. 🥟Απλώς προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και ψήστε τα σκωτσέζικα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να καταψύξετε τα σκωτσέζικα αυγά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο ή σακούλα κατάλληλο για κατάψυξη, φροντίζοντας να χωρίσετε κάθε αυγό με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. ☕️Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 1 μήνα. 🥢Για να ξαναζεστάνετε κατεψυγμένα σκωτσέζικα αυγά, ξεπαγώστε τα όλη τη νύχτα στο ψυγείο και ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες ψησίματος που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Αυτή η συνταγή συνδυάζει πολλά συστατικά που προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία:

  • Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας απαραίτητα αμινοξέα για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών. 🍪Περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β12, σελήνιο και ριβοφλαβίνη.
  • Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. 🍪Περιέχει επίσης βιταμίνες όπως η νιασίνη και η Β6, που είναι σημαντικές για τον ενεργειακό μεταβολισμό.
  • Κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που μπορεί να προάγουν την υγεία της καρδιάς και να προσφέρουν αντιφλεγμονώδη οφέλη.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει ενώσεις με πιθανές επιδράσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. 🍬Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Τζίντζερ: Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη. 🍓Μπορεί επίσης να προσφέρει ανακούφιση από τη ναυτία και να βοηθήσει στη μείωση του μυϊκού πόνου.
  • Κόλιανδρος: Το κόλιανδρο είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. 🫐Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα μαλακά αυγά τυλιγμένα με μασάλα κοτόπουλου, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Πικάντικο κοφτάκι κοτόπουλου: Αυτοί οι γευστικοί κεφτέδες κοτόπουλου καρυκεύονται με ένα μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων και στη συνέχεια ψήνονται στη σχάρα ή ψήνονται στην τελειότητα.
  • Κεμπάπ Seekh αρνιού: Αυτά τα ζουμερά σουβλάκια φτιάχνονται με αλεσμένο αρνί και μείγμα αρωματικών μπαχαρικών, με αποτέλεσμα ένα λαχταριστό ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
  • Pakoras λαχανικών: Τραγανές και τηγανητές τηγανιτές φτιαγμένες με κουρκούτι που αποτελείται από διάφορα λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. 🍔Αποτελούν ένα υπέροχο σνακ ή ορεκτικό.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή προέρχεται από το κλασικό σκωτσέζικο αυγό, ένα δημοφιλές βρετανικό πιάτο που συνήθως περιλαμβάνει ένα βραστό αυγό μέσα σε κρέας λουκάνικου και τριμμένη φρυγανιά. 🍍Η ιδέα της εμφύσησης ινδικών γεύσεων στην παραδοσιακή ιδέα πυροδότησε τη δημιουργικότητα στην εξερεύνηση νέων γευστικών δυνατοτήτων.

Ενώ υπάρχουν διάφορες προσαρμογές του σκωτσέζικου αυγού παγκοσμίως, αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από τα ζωηρά μπαχαρικά και τις γεύσεις που χρησιμοποιούνται στην ινδική κουζίνα. 🍰Ο συνδυασμός αρωματικών μπαχαρικών, όπως garam masala, κύμινο και κόλιανδρος, μαζί με την τρυφερότητα της επικάλυψης masala κοτόπουλου, μεταμορφώνουν το σκωτσέζικο αυγό σε ένα μοναδικό και νόστιμο fusion πιάτο.

Η εξερεύνηση του συνδυασμού διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων είναι μια συναρπαστική προσπάθεια για τους σεφ, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν καινοτόμα προφίλ γεύσης και να εκπλήξουν τους πελάτες τους με απολαυστικές ανατροπές σε κλασικά πιάτα. 🍄Αυτή η συνταγή με μαλακά βραστά αυγά με τυλιγμένη μασάλα κοτόπουλου αναπτύχθηκε με στόχο να προσφέρει μια εμπειρία fusion που παρουσιάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων—ινδική και βρετανική κουζίνα—με αποτέλεσμα μια πραγματικά αξέχαστη και απολαυστική απόλαυση.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button